Inbraken in tuinhuisjes, schuren en garages komen vaker voor dan u denkt. Het is dan ook belangrijk om uw tuinhuis goed te beveiligen. Hieronder geven we een aantal tips met betrekking tot onder andere het juiste hang- en sluitwerk voor uw tuinhuis.

 

#1. Kies het juiste hang- en sluitwerk voor uw tuinhuis

Laat kwalitatief hoogwaardig hang- en sluitwerk monteren dat voorzien is van het SKG keurmerk. Let bij aanschaf ook op het aantal sterren; dit geeft aan in hoeverre het product inbraakwerend is. SKG*** is extra zwaar inbraakwerend en dan ook zeker aan te raden.

 

#2. Beveilig ook de ramen

Wanneer het inbrekers niet lukt om via de deur binnen te dringen, is de kans groot dat ze de ramen van uw tuinhuis zullen proberen. Zorg daarom dat ook deze van veiligheidsbeslag voorzien zijn, eventueel met een extra slot.

 

#3. Beperk de inkijk van buitenaf

Inbrekers zullen minder snel de moeite nemen om in te tuinhuis binnen te dringen als ze niet kunnen zien of er wel iets te halen valt. Beperk daarom de inkijk door de ramen aan de binnenzijde af te plakken met een speciale folie of hang rolgordijnen op.

 

#4. Installeer buitenverlichting

Een goed verlichte buitenruimte helpt om inbrekers af te schrikken. Het installeren van buitenverlichting met een bewegingsdetector bij de deur van uw tuinhuis is dan ook zeker geen overbodige luxe.

 

#5. Leg grind rondom uw tuinhuis

Een tuinhuis dat omringd is door grind maakt het voor kwaadwillenden lastig om zonder geluid te maken bij het tuinhuis te komen. Let wel op dat u geen klinkers of andere stenen buiten laat rondslingeren; daarmee zouden de ramen eventueel kunnen worden ingegooid.

 

#6. Berg gereedschap achter slot en grendel op

Het komt geregeld voor dat er in woningen wordt ingebroken met het gereedschap dat de inbrekers in het tuinhuis hebben aangetroffen. Voorkom dit door het gereedschap in uw tuinhuis op te bergen in een stevige kist die u met een gekeurd hangslot kunt afsluiten.

To Top