Het isoleren van uw tuinhuis is van essentieel belang om uw spullen te beschermen tegen vocht, kou en hitte. En als u uw tuinhuis ook als buitenverblijf gebruikt, is het natuurlijk wel zo prettig als u het hele jaar door van een aangename binnentemperatuur kunt genieten. Maar een tuinhuis isoleren, hoe pakt u dat nu aan?

 

Ramen tuinhuis isoleren

Vervang eventuele kapotte ramen. Controleer ook of er geen tocht tussen de ramen en de kozijnen doorkomt. Is dat wel het geval, dan kunt u tochtstrips plaatsen. Als u uw tuinhuis als thuiskantoor of gastenverblijf gebruikt, kunt u overwegen om dubbele beglazing te laten plaatsen.

 

Deur

Inspecteer de deur. Deze moet goed zijn ingehangen, want een scheve deur zorgt zonder twijfel voor tocht. Net als bij de ramen kan het ook hier wenselijk zijn om tochtstrips te plaatsen.

 

Wanden

Ongeveer 25% van het warmteverlies gaat via de wanden van uw tuinhuis. Controleer om te beginnen of er geen spleten of kieren in de wanden zitten en dicht deze indien nodig met siliconenkit of kneedbaar hout. Het is ook zeker de investering waard om de wanden te isoleren. Dit kunt u doen met bijvoorbeeld steenwol. Dit is brandwerend en zorgt ervoor dat het hout kan blijven ademen, zodat er geen schimmel ontstaat.

 

Dak tuinhuis isoleren

Controleer of het dak volledig waterdicht is en of de hemelwaterafvoer zijn werk doet. U kunt het dak vrij gemakkelijk zelf isoleren door isolatiemateriaal aan de binnenzijde aan te brengen. Dit kunt u vervolgens netjes afwerken met bijvoorbeeld gipsplaten.

 

Vloer

Als uw tuinhuis geleverd is zonder vloer, is het natuurlijk belangrijk om er een vloer in te leggen. Een houten vloer heeft voor de meeste mensen de voorkeur. Vloerisolatie is bij de meeste tuinhuizen niet echt een optie, maar door een aantal vloerkleden neer te leggen voelt het al gelijk een stuk warmer aan.

 

 

To Top