Wanneer u in een tuinhuis heeft geïnvesteerd, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het juiste onderhoud verlengt de levensduur van uw tuinhuis. Maar wat houdt het onderhoud van een tuinhuis precies in?

 

Behandel het hout wanneer nodig

Afhankelijk van welke houtsoort uw tuinhuis gemaakt is, dient het hout periodiek behandeld te worden met geschikte beits. Dit is belangrijk om te zorgen dat het materiaal optimaal bestand blijft tegen de weersinvloeden. Indien het hout reeds geverfd, gebeitst of gelakt is, dan dient het eerst te worden opgeschuurd. Plan dit soort werkzaamheden in als het goed weer is; u wilt immers niet worden verrast door een regenbui!

 

Snoei de beplanting rondom het tuinhuis

Bomen, struiken en planten die rondom uw tuinhuis groeien, kunnen vaak ongemerkt schade veroorzaken. Dit kan gebeuren doordat takken langs of zelfs dwars door het hout heen groeien, maar ook doordat het natte hout niet goed kan drogen vanwege omhangende bladeren. Om nog maar niet te spreken van overhangende takken die tijdens een flinke storm op het dak terecht kunnen komen. Dit soort problemen zijn gelukkig gemakkelijk te voorkomen door overhangende takken te verwijderen en de begroeiing rondom het tuinhuis regelmatig wat terug te snoeien.

 

Maak de dakgoten elk najaar schoon

Veel lekkages ontstaan door achterstallig onderhoud aan het dak. In de herfst kunnen dakgoten snel verstopt raken door vallende bladeren, takjes en rondwaaiend afval. Daardoor kan het regenwater niet meer goed worden afgevoerd, waardoor de kans op lekkages en schimmel groot is. Door in de herfstmaanden regelmatig even een bezem door de dakgoten te halen, beperkt u het risico op dergelijke problemen tot een minimum.

 

Tot slot

Stel onderhoud aan uw tuinhuis niet te lang uit. Door tijdig onderhoud voorkomt u grote problemen en zorgt u dat u nog jarenlang plezier heeft van uw tuinhuis.

To Top