Thuis werken wordt steeds vanzelfsprekender. Wanneer uw huis vanwege ruimtegebrek, rumoerige huisgenoten of kinderen niet geschikt is voor een thuiskantoor, kunt u ook overwegen om tuinkantoor te laten plaatsen. Op die manier profiteert u van alle voordelen van thuiswerken, maar kunt u wel in alle rust uw werk doen. Daarbij is het zo een stuk makkelijker om werk en privé gescheiden te houden. Wilt u ook een tuinhuis als kantoor gebruiken? Wij hebben een aantal belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

 

Tuinhuis als kantoor gebruiken: 4 aandachtspunten

 

#1. Voorzieningen

De meeste tuinhuizen hebben slechts beperkte voorzieningen. Maar u heeft wel het een en ander nodig in uw tuinkantoor. Denk aan elektriciteit, verwarming, water en internet. Zoek vooraf uit wat de mogelijkheden zijn om dergelijke voorzieningen vanuit uw hoofdwoning door te trekken en vraag eventueel advies aan uw nutsleveranciers.

 

#2. Isolatie

Een tuinhuis dat u als kantoor wilt gebruiken dient goed geïsoleerd te zijn. Dit is niet alleen van belang om de energiekosten laag te houden, maar ook om te voorkomen dat het ’s zomers te warm wordt in het tuinhuis om comfortabel te kunnen werken. Kijk naar de mogelijkheden voor wand-, vloer- en dakisolatie en overweeg om dubbele HR-beglazing te laten plaatsen.

 

#3. Ventilatie

Naast een aangename temperatuur is ook voldoende ventilatie van belang voor een gezonde en productieve werkomgeving. Dit is een kwestie van een aantal ventilatieroosters te plaatsen. Om een optimale circulatie van frisse lucht te realiseren, raden we aan om één ventilatierooster onderin de muur te plaatsen, en een tweede aan de bovenzijde van de muur die daartegenover staat.

 

#4. Fiscale voordelen

Wilt u als ondernemer een tuinhuis als kantoor gebruiken, dan is het natuurlijk wel zo fijn als u de kosten van dit tuinhuis van de belasting af kunt trekken. Dat kan echter alleen wanneer uw tuinkantoor over een eigen opgang en eigen sanitaire voorzieningen beschikt. Met andere woorden: als u van de fiscale voordelen wilt profiteren, dan zult u een toilet in uw tuinhuis moeten installeren.

To Top