Tuinhuis op maat maken

 Wanneer u op zoek gaat naar een tuinhuis, dan zult u zien dat er tegenwoordig heel veel keus is op het gebied van afmetingen, modellen, daktypes, houtsoorten en afwerkingen. Desondanks kan het voorkomen dat u niet het tuinhuis kan vinden waar u naar op zoek bent. In dat geval is een tuinhuis op maat maken – of laten maken – een goed idee. Hieronder enkele tips met betrekking tot een tuinhuis op maat!

 

#1. Bepaal de juiste afmetingen

Een groot voordeel aan een tuinhuis op maat is dat u alle vrijheid heeft met betrekking tot de afmetingen. Maar ‘hoe groter hoe beter’ is zeker niet altijd van toepassing. Het is immers niet de bedoeling dat het tuinhuis straks uw hele tuin in beslag neemt! Neem dus de tijd om in te meten en probeer ook het totaalplaatje te visualiseren.

 

#2. Oriënteer u op de mogelijkheden

Voordat u aan de slag gaat met het ontwerpen van uw nieuwe tuinhuis, is het goed om te bekijken wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Welk model spreekt u het meeste aan? Heeft u al nagedacht over het daktype? Bezoek een showroom en kijk online om inspiratie op te doen. 

 

#3. Laat u adviseren

Het is de moeite waard om uw eerste ontwerpen te laten bekijken door een specialist. Die kan u namelijk van een deskundig advies voorzien en u wijzen op zaken waar u misschien nog niet aan gedacht had. Zo bent u straks verzekerd van een tuinhuis dat in alle opzichten aansluit op uw persoonlijke wensen en behoeften.

 

#4. Vraag een offerte om uw tuinhuis op maat te maken

Een tuinhuis op maat maken vergt vanzelfsprekend een investering. Heeft u een budget vastgesteld, vraag dan een offerte met kostenspecificatie aan. Zo kunt u bekijken of u wellicht nog kosten kunt besparen. Bijvoorbeeld voor een goedkopere houtsoort te kiezen, of door zelf aan de slag te gaan met beitsen in plaats van geïmpregneerd hout te nemen.

To Top