Bent u van plan om een tuinhuis aan te schaffen? Laat u inspireren door de tuinhuistrends van 2020!

 

#1. Duurzaamheid in een tuinhuis

Duurzaamheid speelt in alle sectoren een steeds belangrijkere rol. Ook in de tuinhuisjesbranche! Zo maakt een groeiend aantal fabrikanten gebruik van duurzame houtsoorten (zoals Douglashout) die afkomstig zijn uit ecologisch verantwoord beheerde bossen en voorzien zijn van een FSC of PEFC certificering. Sommige fabrikanten gaan nog een stapje verder door het (her)planten van bomen voor elke boom die voor de productie van hun tuinhuisjes wordt gebruikt.

 

#2. Afwerkingstechnieken

Naast de toenemende populariteit van duurzame houtsoorten zien we ook steeds meer alternatieve technieken om het hout af te werken. Zo is er Shou Sugi Ban, een eeuwenoude Japanse techniek waarbij het hout op gecontroleerde wijze ‘gebrand’ wordt. Dit zorgt niet alleen voor een uitstekende bestendigheid tegen weersinvloeden, maar ook voor een unieke esthetiek.

 

#3. Waterberging

De warme, droge zomers van de laatste jaren hebben ervoor gezorgd dat we meer rekening houden met de opvang van regenwater. Zo wordt de hemelwaterafvoer van tuinhuisjes vaak aangesloten op een regenton of speciaal reservoir, zodat het hergebruikt kan worden voor het bewateren van de tuin.

 

#4. Dakbedekking

In lijn met de trends van duurzaamheid en waterberging zien we steeds vaker tuinhuisjes met sedum dakbedekking. Hierbij laat men het dak begroeien met mos, vetplanten en kruiden. Deze groene daken bieden niet alleen een mooie en natuurlijke uitstraling, maar zorgen ook voor een uitstekende thermische en geluidsisolerende werking.

 

#5. Veiligheid

Er wordt meer aandacht besteedt aan manieren om tuinhuisjes te beveiligen tegen inbrekers. Zo zijn sloten met SKG-keurmerk vaak een van de extra opties waar u uit kunt kiezen als u een tuinhuisje aanschaft. Ook wordt er steeds vaker gekozen voor verlichting met bewegingssensoren en bewakingscamera’s.

 

#6. Buitenkeukens

In 2020 kiezen veel mensen voor een tuinhuis met overkapping, zodat ze daar een buitenkeuken kunnen plaatsen. Ook steenovens en luxere barbecues winnen aan populariteit. Zo worden tuinhuisjes sfeervolle plekken buitenshuis om te koken, te grillen en gezellig samen te eten.

 

 

To Top