Wanneer u een tuinhuis gaat aanschaffen, dan heeft u de keuze uit verschillende daktypes. Welk daktype kiest u voor uw tuinhuis?

 

Plat dak

Met een eenvoudig plat dak creëert u een strakke uitstraling, waardoor het een zeer geschikte keuze is voor de modernere tuinen. Wel dient er een goede regenwaterafvoer geplaatst te worden, zodat het regenwater niet in het dak blijft staan.

 

Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak bestaat, net zoals een plat dak, uit een enkel dakvlak. Het verschil is dat een lessenaarsdak schuin afloopt, waardoor het regenwater slechts op één punt hoeft te worden afgevoerd. 

 

Zadeldak

Een zadeldak, bestaande uit twee gelijke dakvlakken die elkaar in de nok raken, is de ideale oplossing om extra ruimte in uw tuinhuis te creëren. De hoge nok maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een vide (halve verdieping) te bouwen. Een zadeldak biedt bovendien een optimale afvoer van regenwater.

 

Kapschuurdak

Een kapschuurdak lijkt veel op een zadeldak. Ook dit daktype bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste dakvlakken, welke elkaar in de nok snijden. Het verschil is dat de dakvlakken bij een kapschuurdak niet even groot zijn.

 

Getrapt dak

Een getrapt dak bestaat, net als een kapschuurdak, uit twee hellende dakvlakken. Het verschil is dat de dakvlakken bij een getrapt dak niet volledig op elkaar aansluiten. Hierdoor ontstaat het idee van een trap, wat het tuinhuis een speelse look en feel geeft.

 

Piramidedak

Een piramidedak is een puntdak dat bestaat uit vier dakvlakken, waarbij de top indien gewenst kan worden voorzien van een decoratief ornament of een windwijzer. Met een piramidedak kunt u, net als bij een zadeldak, profiteren van extra ruimte in uw tuinhuis.

 

Tonvormig dak

Een tonvormig dak lijkt op een halve regenton. Dit symmetrische daktype, dat we veel zien bij Scandinavische blokhutten, creëert een bijzondere en warme uitstraling.

To Top